Hjem Centralforeningen for stampersonel

På vej til Jomfruøerne med tasken fuld af arbejdsglæde

Otte forventningsfulde kolleger fra Beredskabsstyrelsen sidder lige nu i Københavns Lufthavn med destination mod Jomfruøerne.

Fredag 06/10 2017 - Beredskabet | Rani Bech

Taskerne er fyldt med forventninger, gåpåmod og masser af arbejdsglæde. De tilhører otte kolleger fra Beredsskabsstyrelsen, som lige nu er på vej mod Jomfruøerne. En af dem er Frank Winther, som også er afdelingsformand hos Beredskabsstyrelsen Nordjylland. På Jomfruøerne skal han være deputy team leader.

- Jeg blev spurgt tirsdag eftermiddag, om jeg kunne tage af sted. Jeg fik en nogenlunde ide om, hvad opgaven går på. Så ringede jeg hjem og hørte, om det var okay. Det var det, siger han.

Derefter gik det stærkt. Vacciner, visa, papirarbejde, pakning og briefings har fyldt nærmest hver eneste vågne øjeblik lige siden. Frank Winther har været ude på andre missioner for Beredskabsstyrelsen, men det er første gang, at han skal ud på den her type mission.

- Det er en rigtig spændende opgave. Det en god mission, fordi vi skal hjælpe nogen, der har brug for det. Men fagligt set tegner det også rigtig godt. Det er nogle erfarne gutter, jeg skal afsted med. De ved, hvad det her handler om. Og derovre skal vi samarbejde med FEMA, den amerikanske pendant til Beredskabsstyrelsen. Det bliver også spændende i sig selv at skulle prøve det, siger han.

Jomfrutur til Jomfruøerne
Opgaven handler om genopbygning af infrastruktur. Danmark har bidraget med 15 millioner kroner til missionen, der er forventes at vare 10-12 uger. Hold 1 skal være afsted i cirka fire uger, inden de afløses af næste hold.

- Det er selvfølgelig også spændende at være det første hold afsted. Vi skal over og undersøge, hvad der skal ske, og hvordan det hele skal gribes an. Vi skal hyre arbejdskraft ind til genopbygningen, men vi skal heller ikke være bange for selv at gribe hammeren, siger Frank Winther, der dog også er lidt ærgerlig over at gå glip af CS’ Jubilæumskonference i eftermiddag.

- Den har jeg glædet mig rigtig meget til. Jeg havde set frem til at drikke en øl med jer alle sammen i aften.

Hold 1 på Jomfruøerne består i alt af 16 udsendte. To rejste allerede landet på øerne. To andre tager afsted i morgen. Og de sidste fire rejser på tirsdag.

Normalt er det Udenrigsministeriet, der finansierer katastrofehjælp. Men denne gang er det Forsvarsministeriet, der har bevilget udviklingshjælpen, da De Amerikanske Jomfruøer er en del af USA, som ikke officielt er berettiget hjælp.